Blogi

Koneella.Samalla, kun avautuivat nämä uudet verkkosivut, käynnistyi myös tämä blogini. Blogin kirjoittamiselle en ole asettanut erityisiä tavoitteita. Kirjoitan, kun huomaan kiinnostavia aiheita. Tervetuloa blogin lukijaksi!

Tervetuloa uusille kotisivuilleni leenakorpinen.com!

Avasin ensimmäiset omat dynaamiset kotisivut internetissä elokuussa 2007. Siitä lähtien olen julkaissut myös tätä blogia. Sivujen avaamisesta on kulunut kymmenen vuotta ja ajattelin, että nyt on korkea aika avata uudet sivut, jotka toimivat tehokkaammin nykyaikaisissa mobililaitteissa. Vanhoja leenakorpinen.fi sivuja ei ole tarkoitus jatkossa päivittää, vaan uusi sisältö tulee leenakorpinen.com sivuille.

STM:n asetusluonnos ionisoimattoman säteilyn väestölle aiheuttaman altistuksen rajoittamisesta lausuntokierroksella

Mietin ensin tämän kesäblogin aiheeksi erilaisia kesään liittyviä teemoja. Esimerkiksi olen katsellut viime päivinä mielenkiintoisia uutisia ja TV-juttuja siitä, miten voi helpottaa lomalta työhön paluuta. (Se jäi mieleeni, että kannattaa aloittaa työt keskellä viikkoa, jos mahdollista).

Varsinaiseksi blogin aiheeksi päätin kuitenkin valita ionisoimattomaan säteilyyn liittyvän säädöksen valmistelun. Aihe on tällä hetkellä varsin ajankohtainen ja siksi tärkeä kertoa siitä kesästä huolimatta.

Ajatuksia lentokoneesta

Istuin lentokoneessa ja pitkästä aikaa oli aikaa lukea sanomalehtiä. Mielenkiintoisia artikkeleja oli monia, mutta päädyin valitsemaan tähän blogiin niitä, joissa eläimet vaikuttavat terveyteen.

STUK:n Isotooppilääketieteen TT-opas oli esillä isotooppipäivillä

Viime viikolla oli lääketieteellisen radioisotooppiyhdistyksen Isotooppipäivät Pohjois-Karjalassa (11.5-12.5.2017). Osallistujia oli toista sataa ympäri Suomea. Tilaisuudessa esiteltiin esimerkiksi Säteilyturvakeskuksen (STUK) vuonna 2016 julkaisemaa Isotooppilääketieteen TT-opasta.

Active Implantable Medical Devices (AIMDs) – mielenkiintoisia esimerkkejä

Luin äskettäin ilmestynyttä Suomen Lääkärilehteä (13/2017) ja huomasin kuvan neurostimulaattoriin liittyen Jari Punkkisen katsauksessa 'Diabetekseen liittyvät vatsaoireet'. Diabeetikoiden vaikeisiin vatsaoireisiin liittyvästä neurostimulaattorista löytyy tietoa myös Diabetesliiton www-sivulta, jos aihe alkoi kiinnostaa.

Isotooppipäivät tulossa 11-12.5.2017 – mielenkiintoinen ohjelma

Pari kuukautta sitten jo mainitsin blogissani, että mielenkiintoisia kotimaisia tilaisuuksia on tulossa vuonna 2017. Näistä esimerkkinä oli lääketieteellisen radioisotooppiyhdistyksen Isotooppipäivät 11-12.5.2017 Pohjois-Karjalan keskussairaalassa (PKKS), kliinisen fysiologian ja neurofysiologian yksikössä.

Twitterissä tviittailu – nopea tapa viestiä

Olen viime aikoina matkustaessani seurannut, miten paljon monet kanssamatkustajat käyttävät matkapuhelintaan. Ilmeisesti he ovat kuunnelleet musiikkia, lukeneet sosiaalisen median viestejä ja lähettäneet niitä itse. Puhelimessa puhuminen on ollut aika vähäistä, mutta muu käyttö on selvästi lisääntynyt.

Uusi vuosi 2017 – mielenkiintoisia asioita tulossa

Vuoden alussa on mukava miettiä, mitä asioita uusi vuosi on tuomassa. Tietenkään kaikkea ei voi uudesta vuodesta tietää, mutta jonkin verran on kuitenkin mahdollista ennakoida. Vuoden ensimmäisinä päivinä olen itse yrittänyt tutustua luonnokseen uudesta säteilylaista. Luonnosta voi kommentoida 16.1.2017 asti.

Maailma vuonna 2045?

Twitterissä tuli vastaani Vala Afsharin tviitti aiheesta maailma vuonna 2045 Pentagonin tutkijoiden mukaan. Aiheesta löytyy myös World Economic Foorumin artikkeli.

Ajatuksia EANM’16 kongressimatkalta

European Association of Nuclear Medicine järjestö järjesti lokakuussa EANM'16 kongressin Barcelonassa. Osallistujia oli yhteensä 6300, joten varsin isosta tapahtumasta oli kyse. Kongressi järjestetään vuosittain ja nyt oli 29. kerta. Itselleni kyseessä oli ensimmäinen kerta.

Kokoa sisältö