Ajassa nyt

Tilannekatsaukset julkaistaan jatkossa leenakorpinen.com-sivulle!

Tilannekatsaus on muutaman kerran vuodessa julkaistava katsaus pientaajuisiin sähkö- ja magneettikenttiin liittyvistä terveyskysymyksistä. Niitä on tuotettu vuodesta 2009 alkaen. Tilannekatsauksia tehdään kahdesti vuodessa sähkö- ja magneettikenttiin liittyvistä lääketieteellispainotteisista tutkimuksista, jotka ovat erityisen kiinnostavia väestöaltistuksen näkökulmasta.

SF6-kaasuihin liittyvä koulutus joulukuussa

Ajankohtaispäivä (16.12.2014): Fluorattujen kasvihuonekaasujen talteenotto suurjännitekytkinlaitteista järjestetään joulukuussa Helsingin Energian Hanasaaren voimalaitoksella.

Tutkimuksen 'Kartoitus etäluettavien sähkömittarien sähkömagneettisille kentille altistumisesta' tulokset Sähkö & Tele -lehdessä

Vuoden kestäneen hankkeen "Kartoitus etäluettavien sähkömittarien sähkömagneettisille kentille altistumisesta? tulokset on juuri julkaistu Sähkö & Tele -lehdessä 4/2014 (sivut 15-18).

TTY tiedottaa "Tolppaan kiipeävä ei altistu sähkökentille yli raja-arvojen

TTY lähetti tällä viikolla tiedotteen liittyen hankkeeseen, jossa on tutkittu ihmisiin indusoituvia virrantiheyksiä 400 kilovoltin sähköasemilla ja voimajohdoilla työskenneltäessä. Hankkeen mittausaineistoa liittyen 400 kV voimajohdoilla työskentelyyn on äskettäin julkaistu Bioelectromagnetics lehdessä. Tiedote löytyy TTY:n verkkosivulta.

TTY tiedottaa 400 kilovoltin sähköasemilla työskentelevien sähkökenttäaltistuksesta

TTY lähetti tällä viikolla tiedotteen liittyen hankkeeseen, jossa on tutkittu ihmisiin indusoituvia virrantiheyksiä 400 kilovoltin sähköasemilla ja voimajohdoilla työskenneltäessä. Hankkeen mittausaineistoa ja professori Hiroo Taraon laskelmia yhdistävä artikkeli on äskettäin julkaistu Bioelectromagnetics lehdessä. Tiedote löytyy TTY:n verkkosivulta.

Standardointi tutuksi opiskelijoille

SESKO vierailee Tampereen teknillisessä yliopistossa 15.1.2013. Seminaarin aiheena on "Tulevaisuuden älykäs rakennus ja sähköverkko eivät synny ilman standardeja"

Tarkemmin tietoa löytyy sivulta Tulevaisuuden älykäs rakennus ja sähköverkko eivät synny ilman standardeja.

SF6-kaasuihin liittyvä koulutus syyskuussa

Ajankohtaispäivä (12.9.2012): ”Fluorattujen kasvihuonekaasujen talteenotto suurjännitekytkinlaitteista” järjestetään syyskuussa Helsingin Energian Hanasaaren voimalaitoksella.

Ajankohtaispäivä 22.5.2012: Sähkö- ja magneettikentät työ- ja elinympäristössä

Tampereen teknillinen yliopisto järjestään jo perinteeksi muodostuneen AJANKOHTAISPÄIVÄN 22.5.2012: SÄHKÖ- JA MAGNEETTIKENTÄT TYÖ- JA ELINYMPÄRISTÖSSÄ.

Kohderyhmänä ovat sähköalan työnantajat, työsuojelupäälliköt ja -valtuutetut, työsuojeluviranomaiset, työhygieenikot, työterveyshuollon asiantuntijat, teollisuuden ja muun elinkeinoelämän päättäjät ja asiantuntijat, alan tutkijat sekä muut aiheesta kiinnostuneet.

Vuoden sähköinsinööri 2012 –palkinto

Sain Vuoden sähköinsinööri 2012 -palkinnon Sähkö, tele, valo ja AV -messujen yhteydessä Jyväskylässä 1.2.2012. Tarkemmin aiheesta voi lukea Tampereen teknillisen yliopiston tiedotteesta.

Palkinnonjakotilaisuudessa pidin oheisen kiitospuheen.

”Hyvää iltaa kaikille,
suuret kiitokset huomionosoituksesta toimintaani kohtaan!

SF6-kaasuihin liittyvä koulutus joulukuussa

Ajankohtaispäivä (14.12.2011): ”Fluorattujen kasvihuonekaasujen talteenotto suurjännitekytkinlaitteista” järjestetään joulukuussa Helsingin Energian Hanasaaren voimalaitoksella.