Uusi kokemus - Wi-Fi palvelu Kiinan lennolla

Elokuu on perinteisesti vilkasta konferenssien aikaa. Tänä vuonna kävin The 37th PIERS -konferenssissa Shanghaissa ja matkustin ensimmäisen kerran Finnairin uusimmilla lentokoneilla. Olin kyllä huomannut, että uusia lentokoneita on hankittu, mutta en tiennyt niistä koneeseen mennessä sen enempää.

Yllätyksekseni huomasin lennon aikana, että lentokoneessa voi käyttää internetiä. Käytännössä käyttö tapahtui niin, että otin oman älypuhelimeni, joka oli edelleen lentotilassa ja kytkin siihen Wi-Fi:n päälle. Kirjautumisen jälkeen pystyi lähettämään sähköpostia puhelimessa olevalla sähköpostiohjelmalla. Myös ajankohtaisia uutisia pystyin lukemaan internetistä. Sain myös vastauksia Suomesta takaisin, joten varsin nopeasti yhteydet toimivat. Olin niin ihastunut uuteen hienoon kokemukseen, että päätin kertoi siitä blogissa.

Itse konferenssi oli myös ihan mielenkiintoinen. Konferenssissa esitetyt paperit löytyvät myöhemmin myös verkkosivuilta, mutta tätä kirjoittaessa niitä ei ole vielä julkaistu. Itse olin mukana yhdeksässä paperissa, joista osasta otsikot tviittasin heti konferenssin jälkeen.

Toinen konferenssi, jossa kävin elokuussa, oli CIGRE Session 2016 Pariisissa. En ole aikaisemmin käynyt kyseissä tilaisuudessa, jonka tiesin kyllä olevan olemassa. Ihan mielenkiintoista oli nähdä miten sähkötekniikan alue kehittyy ympäri maapalloa. Esimerkiksi SF6 kaasulle etsitään vaihtoehtoisia kaasuja ja mm. Kiinassa kehitetään sähköasemille robotteja.

Pariisin lentokoneessa ei näkynyt Internet-palvelua, mutta ehkä jonain päivänä internet leviää lyhyillekin lennoille. Mukava nähdä, että tekniikka ja erilaiset tekniset palvelut kehittyvät eteenpäin. Aina tulee jotain mielenkiintoista uutta.

Mukavaa syyskuuta ja syksyn alkua kaikille!