Ajatuksia EANM’16 kongressimatkalta

European Association of Nuclear Medicine järjestö järjesti lokakuussa EANM'16 kongressin Barcelonassa. Osallistujia oli yhteensä 6300, joten varsin isosta tapahtumasta oli kyse. Kongressi järjestetään vuosittain ja nyt oli 29. kerta. Itselleni kyseessä oli ensimmäinen kerta.

Kongressissa oli paljon uutta opittavaa. Välillä oli vähän vaikea valita mihin osallistui, koska ohjelmaa oli rinnakkain useammassa salissa. Kongressin sisältöihin voi tutustua edelleen konferenssin kotisivuilla. Sieltä löytyy myös EANM'16 abstract book, jonka voi vapaasti ladata. Myös Twitteristä löytyy tietoa, jota voi hakea #EANM tunnisteella.

Konferenssi oli mielestäni hyvin järjestetty ja mielenkiintoinen. Yksi mielenkiintoisimmista esityksistä oli kooste, johon oli kerätty kongressin parhaimpia papereita ja niiden tuloksia. Tietenkin yksittäisistä papereista ei paljon jäänyt mieleen, mutta sen huomasin, että ala on hyvin kehittyvä ja paljon mielenkiintoista on menossa.

Tietokoneiden toiminta on vuosien varrella kehittynyt varsin paljon ja nykyään ne voivat käsitellä suuria datamääriä. Tämä auttaa myös kuvien käsittelyssä ja erilaisilla tekniikoilla tehtyjen lääketieteellisten kuvien yhdistämisessä. Yhdistämällä erilaisia kuvausmenetelmiä ja erilaisia kuvakulmia saadaan esim. anatomisia rakenteita hyvin näkyviin.

Voidaan myös käyttää kolmiuloitteista pyörivää rakennetta. Twitteristä löysin mielenkiintoisen Philipsin esimerkkikuvan.

Olen aikaisemmin kirjoittanut blogissani, miten tekniikan kehitys vaikuttaa ihmisten elämään ja tuo mukavia uusia asioita. Barcelonassa huomasin taas kerran, miten tekniikan kehitys on tuonut myös isotooppilääketieteeseen uusia mahdollisuuksia. Ilman Barcelonan matkaa en olisi sitä ehkä niin hyvin huomannutkaan.

Mukavaa marraskuuta kaikille!