Maailma vuonna 2045?

Twitterissä tuli vastaani Vala Afsharin tviitti aiheesta maailma vuonna 2045 Pentagonin tutkijoiden mukaan. Aiheesta löytyy myös World Economic Foorumin artikkeli.

Tviitistä löytyvän videon mukaan aika erilaista voi olla mitä nyt. Esimerkiksi laitteiden internet lisääntyy. Itseohjautuvat kulkuneuvot lisääntyvät (esim. lentokoneteollisuudessa). Laitteiden kanssa kommunikoidaan puheella ja tekoälyä käytetään nykyistä enemmän. Ehkä myös koneen ja ihmisen välinen kommunikaatio kehittyy esim. robottien seurauksena.

Ennen vuotta 2045 ehtii myös tapahtua paljon tekniikan kehittymistä. Itse olen odottanut, että älykellosta tai VR-laseista tulisi uusi sovellus, jota kaikki alkavat käyttää, mutta ainakaan vielä niin ei ole käynyt. Joissakin tilanteissa silmälaseihin voisi lisätä esim. jonkinlaisen näytän tiedon välittämiseen. Sellaisesta oli muistaakseni kerran TV:ssä esimerkki, jossa uusi tekniikka auttoi postin lajittelussa.

Terveysteknologian alueelle syntyy myös jatkuvasti uusia tuotteita. Ihmisillä on todennäköisesti mahdollista seurata omaa terveyttään aina vaan paremmin. Ammattihenkilöille tarkoitettu teknologia ja kuluttajille suunnatut tuotteet saattavat eriytyä nykyistä enemmän. Kuluttajien puolelle erilaiset mitattavat parametrit ehkä korostuvat kun taas ammattilaisille voi tulla nykyistä enemmän tekoälysovelluksia. Myös kuvaustekniikat kehittyvät edelleen.

Mielenkiintoista seurata tekniikan kehitystä. Ihan vuoteen 2045 asti ei varmaankaan tarvitse odottaa uusien tuotteiden syntymistä.

Mukavaa joulukuuta kaikille!