Uusi vuosi 2017 – mielenkiintoisia asioita tulossa

Vuoden alussa on mukava miettiä, mitä asioita uusi vuosi on tuomassa. Tietenkään kaikkea ei voi uudesta vuodesta tietää, mutta jonkin verran on kuitenkin mahdollista ennakoida. Vuoden ensimmäisinä päivinä olen itse yrittänyt tutustua luonnokseen uudesta säteilylaista. Luonnosta voi kommentoida 16.1.2017 asti.

Säteilylainsäädännön valmistelu etenee myös vuoden 2017 aikana. Suosittelen tutustumaan lakiluonnokseen, sillä säteily on varsin laaja kokonaisuus. Mukana on monenlaista tekniikkaa esim. sairaaloiden kuvantaminen, sähköjärjestelmien kentät, laserit, solariumit, kauneuden hoidon tekniikoita ja tietenkin myös perinteinen ionisoiva säteily.

Viime vuoden lopussa julkaisin taas pientaajuisiin sähkö- ja magneettikenttiin liittyvän tilannekatsaukseen 2/2016. Tilannekatsauksia jatketaan myös vuonna 2017. Seuraan tilannekatsauksissa myös lainsäädännön etenemistä.

Vuoden 2017 on maailman suurimmat kuluttajaelektroniikkamessut (CES 2017) Las Vegasissa 5.1-8.1.2017. Odotan mielenkiinnolla uutisia kyseisestä tilaisuudesta. Ainakin viime vuonna esillä oli useita tulevaisuuden tuotteita ja innovaatioita. Niistä sai hyvin tietoa internetin ja Twitterin kautta.

Myös kotimaassa on mielenkiintoisia tilaisuuksia tulossa vuonna 2017. Esimerkiksi lääketieteellisen radioisotooppiyhdistyksen Isotooppipäivät pidetään 11-12.5.2017 Pohjois-Karjalan keskussairaalan (PKKS) Kliinisen fysiologian ja neurofysiologian yksikössä.

Isotooppilääketiede on kiinnostava ja jatkuvasti kehittyvä lääketieteen alue. Perinteisistä luuston gammakuvauksista on menty paljon eteenpäin. Yksi uusi mahdollisuus on SPET-TT fuusiokuvantaminen. PKKS aloitti viime vuoden lopulla myös PET (positroniemissiotomografia)- kuvaukset, joten uskon tulevien Isotooppipäivien olevan hyvin mielenkiintoiset.

Muutakin on tapahtumassa vuonna 2017. Euroopan tasolla COST EMF-MED (COST Action BM109: European network for innovative uses of EMFs in biomedical applications) jatkuu edelleen ja seuraava verkoston tapaaminen on Varsovassa helmikuussa.

Hyvää ja mielenkiintoista alkanutta vuodetta 2017 kaikille!