Twitterissä tviittailu – nopea tapa viestiä

Olen viime aikoina matkustaessani seurannut, miten paljon monet kanssamatkustajat käyttävät matkapuhelintaan. Ilmeisesti he ovat kuunnelleet musiikkia, lukeneet sosiaalisen median viestejä ja lähettäneet niitä itse. Puhelimessa puhuminen on ollut aika vähäistä, mutta muu käyttö on selvästi lisääntynyt.

Tietenkin matkustaessa on paljon hyvää aikaa viestitellä, mutta toisinaan olen jo miettinyt, että onkohan joillakin kyse jo jonkinlaisesta riippuvuudesta. Sivusta on tietenkin vaikea tietää, mitä kukin puhelimellaan tekee, mutta käyttöajat näyttävät olevan helposti useita tunteja.

Matkapuhelimiin on tullut myös paljon hyviä uusia palveluja, jotka lisäävät niiden käyttöä. Esimerkiksi junassa istuessa voi helposti tarkastaa kännykkäsovelluksesta paljonko juna on myöhässä milloinkin. Twitterissä myös kerrotaan tietoja, paljonko junat kulkevat myöhässä. Enää ei tule edes katsottua perinteistä aikataulua, kun ajat voi katsoa myös junan kulkuaikatiedoista.

Uutisten seuraamiseen Twitter on kätevä välinen. Seuraamalla esimerkiksi uutislehtien Twitter-tilejä saa helposti ja nopeasti tiedon tapahtumista, eikä tarvitse erikseen käydä erilaisten uutislähteiden verkkosivuilla. Tietenkin tviitit ovat yleensä aika lyhyitä, mutta jonkinlaisen käsityksen asiasta niiden avulla saa.

Mielenkiintoinen ilmiö on myös se, miten nykyään kaikki voivat itse tuottaa tietoa ja jakaa sitä esimerkiksi Twitter-tilinsä kautta. Twitter-viestinnästä on tullut jo niin merkittävää, että hyvin usein perinteisissä TV-uutisissa kerrotaan, mitä esimerkiksi tärkeät poliitikot ovat tviitanneet. Aikaisemmin tieto kulki esimerkiksi lehdistötiedotteiden kautta TV-uutisiin, mutta nykyään tiedon voi jakaa itse kaikille sosiaalisen median kautta milloin haluaa. Viestintä on nopeutunut ja tavallaan myös lyhentynyt.

Oikeastaan on mielenkiintoista huomata, miten vähitellen ihmisten toimintatavat muuttuvat sen mukaan, kun tekniikka ja sen mahdollistamat sovellukset kehittyvät.

Mukavaa helmikuuta kaikille!