Isotooppipäivät tulossa 11-12.5.2017 – mielenkiintoinen ohjelma

Pari kuukautta sitten jo mainitsin blogissani, että mielenkiintoisia kotimaisia tilaisuuksia on tulossa vuonna 2017. Näistä esimerkkinä oli lääketieteellisen radioisotooppiyhdistyksen Isotooppipäivät 11-12.5.2017 Pohjois-Karjalan keskussairaalassa (PKKS), kliinisen fysiologian ja neurofysiologian yksikössä.

Tänään löysin netistä tilaisuuden valmiin ohjelman ja muut käytännön ohjeet (ilmoittautuminen ja majoitus). Isotooppipäivät pidetään keskussairaalan vieressä olevan Karelia AMK:n Tikkarinteen kampuksella, Tikkarinne 9, Joensuu.

Ohjelma vaikuttaa varsin mielenkiintoiselle. Se rakentuu viidestä aihealueesta: 1) syöpäkuvantaminen, 2) sydänkuvantaminen, 3) luuston tutkimukset, 4) aivokuvantaminen ja 5) ajankohtaista kuvauskäytännöistä. Sisällöstä voi huomata, että isotooppilääketiedettä käytetään varsin laajasti ja uutta kehitetään kokoajan.

Esimerkiksi syöpäkuvantamisen alueella voidaan tehdä syövän hoitovastearviointeja. Esityksissä käsitellään muiden muassa kilpirauhassyöpää ja lymfoomia. Sydänkuvantaminen antaa kardiologeille hyvän tavan diagnostisoida ja seurata sydänsarkoidoosia. Kardiologi on tulossa kertomaan toiveistaan kuvantamiseen liittyen.

Luuston tutkimuksessa SPET-TT fuusiokuvantaminen antaa selvästi perinteistä luuston gammakuvausta kehittyneemmän tavan muiden muassa paikantaa muutoksia. SPET-TT:tä käsitellään sekä tekniikan että käytännön esimerkkien näkökulmasta.

Aivokuvantamisessa Amyloidi-PET-TT on kiinnostava tekniikka Alzheimerin taudin diagnostiikassa. Ohjelmassa on mielenkiintoisia aiheita lääkäreille, fyysikoille ja hoitohenkilökunnalle.

Ohjelmaan sisältyy myös tutustumiskäynti PKKS:n SPET/PET - tiloihin. Muiden muassa osallistujat voivat tutustua PKKS:n uuteen kameraan, jolla aloitettiin PET/TT - kuvaukset vuoden 2016 lopulla. Tilaisuuden sisältö vaikuttaa mielestäni varsin mielenkiintoiselle.

Mukavaa maaliskuuta kaikille!